Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Viskadalen IBK

9 - 5
Horredshallen
16 oktober 2010
19:00

Warberg IBF

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Warberg IBF

För att sparka igång denna säsongs drabbningar tänkte jag först traska igenom några viktiga och anmärkningsvärda händelser.

¤ NY TRÄNARDUO
Denna säsong kan vi se två rutinerade herrar vid rodret som kommer sköta lagets pass under hela året. Johan Hägg och Christian Åkesson som de anrika herrarna heter har under många år varit aktiva i föreningen, Johan som både spelare och tränare. Johan är den klassiska måltjuven och är en av dem i truppen som besitter mest rutin.
Christian är tillbaks efter några års uppehåll, en knäskada gjorde att han mot sin vilja fick lägga sig på operationsbordet och har inte riktigt vågat gå för fulla påkar förrän nu. Denna man kommer vara till stor tillgång som förstärkning på backsidan och med sin kunskap.

¤ TILLÖKNING
Till detta år kan vi stolt presentera ett div. 4 lag på herrsidan. Ett mycket klokt beslut vilket kommer att ge fler spelare möjlighet till spel vilket kommer leda till att spelare utvecklas och i förlängningen kommer de förhoppningsvis också kunna kriga om en plats i representationslaget.

¤ NYFÖRVÄRV/UPPFLYTTNINGAR
Detta år kommer vi även kunna se lite nya spelare på banan, t.ex. Kristoffer Kullbo #18, Daniel Dahlén Vilhelmsson #12 och Johan Samuelsson #20.

Kristoffer har inte så mycket innebandy tidigare bakom sig men har i många säsonger spelat hockey, vilket man ser på hans kvicka, hårda handledsskott och fysik i närkamper.

Daniel däremot har mycket innebandy bakom sig, trots unga år. Har sedan tidigare spelat i TT och genom en turlig (för oss) nedläggning av Fritsla så anslöt sig han till oss. Daniel är ännu en riktigt kvick iller, med bra blick, bra passningar och skott, som passar perfekt tillsammans med Serholt och Svensson. Trots sin föga storlek, har han också en tendens att vinna närkamper och kan ta mycket stryk.

Johan har på senare tid spenderat något år i Skottland, där han studerade/jobbade men också passade på att lira innebandy i skotska högsta ligan (kilt någon?). Där tog han som kapten sitt lag till en väldigt hedrande andraplats! Men nu är han tillbaks i Sverige och Öxnevalla och framförallt tillbaks i Viskadalen IBK för att visa upp sina talanger.

”Nya” för i år är även Oskar Andersson och Viktor ”Hallen” Andersson som gick direkt upp i A-truppen, från det nu nerlagda P93-laget.
Oskar kommer in med storlek och lugn som en välbehövlig center, där han med sitt ”enkla” spel ger en ro till laget och ersätter Markus Eriksson (förlorad till armén) med bravur.

Att slå sig in som forward, i kamp mot alla konkurrenter på den positionen, är inte lätt men Viktor har lyckats. Till stor del beror det på lyhördhet, ett stenhårt dragskott och att alltid försöka prestera på träningar. Trots liten size och utan super-speed så är Viktor ändå alltid på rätt plats och släpper motståndet honom för en sekund så kommer de att ångra sig när det svischande ljudet och en boll i nättaket markerar ännu ett mål av honom.

Vi har även en hel del till spännande spelare som med stor sannolikhet kommer ta sig upp för att visa sina förmågor i Hallands högsta serie!

Matchen:
Kommer senare...
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Johan Hägg 1 3 0 0 3
Tobias Svensson 1 0 3 0 3
Daniel Wilhelmsson 1 2 0 0 2
Niklas Börjesson 1 2 0 0 2
Johannes Hidebring 1 0 2 0 2
Christian Åkesson 1 1 0 2 1
Johan Samuelsson 1 0 1 2 1
Oskar Andersson 1 0 1 0 1
Viktor "Hallen" Andersson 1 0 1 0 1
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Tobias Laurén 1 0 0 0 0
Victor Eriksson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

mån 10 jan 2011, 19:15 Warberg IBF - Viskadalen IBK 7 - 6